Bloesemwandeling in de Betuwe

Het was al weer bijna twee maanden geleden dat Ernesto en ik gingen wandelen in Bergen op Zoom. Om er eens uit te gaan, om elkaar te zien, om ondanks Corona toch wat leuks te kunnen doen. Dus deze zonnige vrijdag gingen we maar weer eens op pad. In onze korte broeken met de trein naar Beesd en vanaf daar wandelen naar Leerdam. In één dag drie provincies!

Aangekomen in Beesd zagen we al dat we niet de enige wandelaars waren, maar gelukkig werd het nooit echt druk. We liepen vanaf Beesd via Heerlijkheid Mariënwaerdt door de bloeiende bloesem en langs de slingerende Linge langs stadjes met namen als Rumpt, Rhenoy en kwamen aan in Acquoy. In Acquoy staat een beruchte kerk met een enorme scheve toren. Het beste zicht erop heb je vanaf het graf van mevrouw Pisa. Dat kan bijna geen toeval zijn.

Vanaf hier liepen we verder en kwamen we via Asperen met zijn fort en sluizen aan in Leerdam. In Leerdam hebben we nog even op een bankje gezeten, en toen we daarvan opstonden voelden we pas dat we toch echt net 17 kilometer hadden gewandeld! Een prachtige wandeling die niet voor niets hoog scoort bij Frank Wandelt.

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *