Corona

Nou, nu had ik het dus zelf ineens ook te pakken: corona is in the house! Om veilig mijn moeder te kunnen bezoeken voor haar verjaardag stond ik 27 januari vroeg in de regen in de rij bij het GGD testcentrum op Rotterdam Zuid. ’s Avonds al, we hadden net gegeten, kwam de uitslag: positief. Huh? Was het van Mateusz? Kwam het van Danny op werk? Ik zal het nooit weten, maar wist wel dat ik 7 dagen in quarantaine moest.

De eerste dagen bleven de symptomen nog mild. Ik hoestte wel een veel. Nieste ook. En sliep een hoop. Ik besteedde overdag meer tijd aan slapen dan aan Netflix! En dat terwijl ik After Life wel helemaal uitgekeken heb in mijn quarantaineweek!

Woensdag was niet leuk. Mijn zesde coronadag. Ik dacht net dat het de goede kant op ging, toen ik er ’s morgens bij het douchen achter kwam dat mijn reuk verdwenen was. En grotendeels ook mijn smaak. Shit! Chagrijnig deed ik de hele dag steeds weer dezelfde test: ruiken aan de koffiebonen, ruiken aan de azijnfles, ruiken aan de kaneelpot. Nee hoor, ik rook niets.
De volgende dag rook ik even aan een flesje Zwitsal dat er toevallig stond om op te sturen naar onze pasgeboren neef in de VS. En wow: ik rook lichtelijk wat! Hey: dit gaat de goede kant op!

Vrijdag: coronadag acht. Positief gestemd door meer reukvermogen en meer energie ben ik naar buiten gegaan! Klein rondje via Albert Heijn naar het Post Servicepunt en dan nog als extraatje een ommetje door zonnig Blijdorp. Dat ging allemaal prima, totdat ik thuis was. Ik was kapot! Heb in de middag drie uren geslapen!

De zaterdag en zondag ging het steeds een stuk beter. Zaterdag heb ik met Oliver door de stad gewandeld, en we hebben zelfs ergens een broodje gegeten. Mijn reuk en smaak zijn zo goed als terug! Zondag zijn Astrid, Graeme en Mateusz langs geweest en hebben we pizza van La Pizza gegeten en wijn gedronken. Mijn eerste wijn sinds een week!

Nu is het maandag en ga ik weer proberen te werken. Kalm aan, beginnend met halve dagen. Kijken hoe het gaat. Ik hoop dat ik al snel weer meer kan werken en dat ik deze stomme periode snel achter me kan laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *