Een middagje LAM

Op initiatief van Astrid gingen we een middagje naar het LAM in Lisse. En, wow wat was dat leuk! LAM staat voor Lisser Art Museum en is een heel bijzonder museum, dat door velen nog ontdekt moet worden. Het museum is de privécollectie van de VandenBroek Foundation, opgericht door Jan van den Broek, voormalig directeur van supermarktketen Dirk.

Bij het kiezen van de tickets kies je tussen een ticket van € 7,50 of een sponsored ticket, jawel: gratis dus! Nou, wij wisten nog niet goed wat ons te wachten stond. Dus we kozen voor de sponsored tickets. En we reden met Astrid mee naar Lisse.

Het museum ligt op het terrein van de Keukenhof. Bij Kasteel Keukenhof. Ik wist eigenlijk niet eens dat de Keukenhof veel meer is dan alleen de bloembollen. Het LAM kwam in zicht en dat was al veelbelovend, want het museum is van buiten af gezien al prachtig. En binnen werd het alleen maar beter!

Het museum richt zich voornamelijk op voeding en consumptie. Eerlijk gezegd vind ik het een wat dunne rode draad, want de collectie is heel divers. Schilderijen, foto’s, sculpturen: van alles wat is er te zien. De wand op de foto hierboven staat vol met beeldwerken van alle voedsel en drank die de kunstenaar in één jaar tot zich heeft genomen.

Het was een heerlijk uitje, en ik kan het LAM aan iedereen aanbevelen. Nu ik weet wat me te wachten staat, koop ik de volgende keer zelfs met plezier een betaalde ticket! Dankjewel, Astrid, voor dit goede idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *