Rotterdamse kunstgaleriestour

Samen met Nanda gaan Oliver en ik een door hem uitgestippelde wandeling doen langs meerdere interessante kunstgaleries. En dat blijkt een perfecte besteding van deze stralende zaterdagmiddag! Alvorens we de tweede galerij bezoeken lopen we over de West Kruiskade door de menigte die daar het Chinees Nieuwjaar aan het vieren is. Wat fijn dat onze multiculti-stad zulke afwisseling biedt!

De eerste galerij was er een midden in de stad: Zerp Galerie. Hier waren twee kunstenaars wier werken me aanspraken: Hans Withoos en Saskia Boelsum. Withoos komt uit een familie van schilders en maakt kunstwerken die een combinatie zijn van een schilderij door een voorouder en een foto door hemzelf. Boelsum maakt foto’s van landschappen en maakt daar een schilderij overheen. Deze eerste stop is veelbelovend!

Onze volgende stop is bij Root Galerij. Op de bovenste verdieping van een pand dat ooit diende als uitbreiding van het stadsarchief waan je je in een andere wereld. De kunstwerken en het uitzicht over de stad strijden om je aandacht. Er waren prachtige werken van Donald Schenkel waarop niets meer gebeurt dan kleuren die overlopen in andere kleuren, maar alle werken waren even mooi.
Ook hing er werk van Saïd Kinos, die veel met tekst werkt. Hem volg ik al een tijdje op Instagram, dus ik vond het erg leuk om werk van hem in het echt te zien. En dan was er werk van Lisette Schumacher. Zij maakt werk met een soort folie, verf en speciale vernis. Het werkt lijkt bijna licht uit te stralen en was werkelijk prachtig.
Root Galerij: ook een aanrader om eens binnen te lopen!

We lopen verder via de Mathernesserlaan en Nieuwe Binnenweg en zo komen we aan bij Contour Galerij. Een kleine galerij maar met prachtig werk! Er hing werk van Lars van den Brink. Hij had foto’s gemaakt van landschappen. Veel verschillende opnames op verschillende tijdstippen. En deze foto’s had hij samengevoegd tot één werk waardoor je soms niet goed snapte of het nou dag of nacht was, of misschien toch beide tegelijkertijd. Dit samen met de vriendelijke eigenaresse maakten ook dat Contour een aanrader is!

Min of meer aan de overkant bevindt zich de bekende galerij van Frank Taal. Ook hier liepen we even naar binnen, maar ik kan niet zeggen dat ik erg onder de indruk was. Ik vond het er wat rommelig en het werk dat er hing, sprak me niet echt aan.

Als vijfde en laatste culturele stop bezoeken we Christian Ouwens Galerie op de Eendrachtsweg. Het lijkt even of ze dicht zijn, maar de deur wordt al snel open gedaan en we worden allervriendelijkst verwelkomd door Christian (denk ik?). Het is geen heel grote zaak en de aanwezige kunt spreekt ook hier mij niet heel erg aan. De zaak hangt vol met werk van K. Schippers (de bekende kan) dat ik al zo vaak gezien heb dat het me doet denken aan IKEA. Dus we zijn hier snel weer weg.

Het was een prachtige dag en wandeling, en ik raad je de eerste drie galeries aan om ook eens te bezoeken: Zerp Galerie, Root Gallery en Contour Gallery. En doe als wij: sluit het af met een bittergarnituur en Gin Tonics bij Ferry! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *