Met Ernesto van Boxtel naar Den Bosch

Het beloofde een prachtige lentedag te worden, dus een uitgelezen mogelijkheid om weer eens met Ernesto op pad te gaan. Gelukkig konden we beide een vrije dag nemen en dus we een lange lentewandeling in: van station Boxtel naar station Den Bosch. En wow, wat een schitterende wandeling hebben we gemaakt!

Vanuit Boxtel loop je al best snel het bos is. Het was er super rustig, de vogels zongen uit volle borst, de zon deed haar best en wij hebben zelfs nog (een) hert(en) gespot! Wow, wat kun je in ons volle Nederland toch mooi wandelen zonder mensen tegen te komen.

Het moet gezegd: deze route hadden we niet gelopen als ik hem niet tevoren had gepland via Komoot. De kleinste paadjes, paden die via een weiland lopen of waarbij je denkt over een erf te lopen: Komoot kent ze en neemt je er mee naar toe. Ik heb deze wandeling op Komoot gepubliceerd:

We wandelden verder het bos uit en liepen langs mooie beekjes, riviertjes en grotere waters. Vooral leuk was het om langs de Dommel te lopen. Maar ook de schommelende bruggen over de Essche Stroom waren leuk, de sluis was aardig en de pont die je zelf aan moet draaien was grappig.

Maar bovenal was het heerlijk om weer eens een lange dag in de buitenlucht te zijn na de afgelopen maanden van grijs vies weer. En natuurlijk eindigden we in Den Bosch waar Ernesto bijna blindelings de weg wist naar de bakker met de beste Bossche Bol van de stad: Jan de Groot!

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *