Ontdek het Graf van Jevhen Konovalets op Algemene Begraafplaats van Crooswijk

Als je op een zonnige herfstochtend al vroeg op de Algemene Begraafplaats van Crooswijk loopt, heb je meteen het mooiste moment van de dag te pakken. De zon doet de dauw verdampen, en herfstbladeren zijn goudgeel, rood en oranje van kleur, en je bent nog bijna de enige bezoeker. Deze eer had ik vanmorgen. Wow, wat was het prachtig!

De begraafplaats is vol met bijzondere bomen, monumenten en natuurlijk graven. Dit keer wilde ik het graf van Jevhen Konovalets er bezoeken. Een daar begraven Oekraïense politicus die helemaal niets met de huidige oorlog te maken, heeft. Konovalets was een Oekraieens politicus die in 1938 bij een bomaanslag op de Coolsingel om het leven kwam. Hij dacht er een afspraak te hebben met een Russische diplomaat, maar het bleek een opzetje te zijn, om Konovalets om het leven te brengen. Een veel uitgebreider verhaal erover hier op de website dodenakkers.nl.

Als je dit graf ook wilt vinden: ga na de ingang direct het eerste pad rechts, en volg dat met de bocht mee naar links. Blijf parallel aan de sloot lopen. Als je eenmaal parallel aan de Boezemweg loopt, zie je het graf na 100 meter aan je linkerhand.

En dan nog wat meer plaatjes van hoe prachtig de begraafplaats in de herfst is:

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *