Publieke werken

Deze week begint er weer een tof ‘corona-initiatief’ in Rotterdam: Publieke Werken. De hele stad wordt een openluchtmuseum!

Het was mij ook al opgevallen: door de hele stad staan reclameposters die al sinds maart, het begin van onze intelligente lockdown, niet meer ververst werden. Zo werd ik op het Bentinckplein maandenlang begroet door Alex Klaasen die er reclame maakte voor zijn nooit doorgegane voorstelling. Maar, dit gaat dus veranderen. Er komt kunst!

Publieke Werken is een buitenexpo door heel de stad met werk van ruim 400 beeldend kunstenaars, vormgevers, fotografen, beeldmakers en illustratoren. Simpelweg om de leegte die was ontstaan te vullen en om te laten zien dat verbeelding fijner is dan reclame. Op 9 juli is de feestelijke opening om 20.00 uur en worden alle kunstenaars opgeroepen om met wat vrienden op gepaste afstand bij hun werk te gaan staan. Zo ontstaat een Coronaproof opening.

Op de website van Publieke werken komt nog een plattegrond.

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *