The Great Bean & testen voor toegang

Ineens zag ik dat er nog tickets beschikbaar waren, en na overleg met Oliver boekte ik de laatste tickets voor The Great Bean van het Scapino Ballet Rotterdam in de Schouwburg! Samen met de tickets boekte ik meteen ook twee coronatests die we maximaal 40 uur vóór de voorstelling moeten doen. Dus, die planden we bij de Ahoy’ op de zondagmiddag.

We kwamen aan bij Zuidplein en werden al tegemoet gelachen door de enorme mural die daar door Tymon de Laat wordt gemaakt. Door naar de teststraat, en wat blijkt: het is de teststraat van het Eurovisie Songfestival waar we doorheen gaan! Het is een enorme straat, er zijn enorm veel testers, maar Oliver en ik blijken de enigen te zijn die worden getest. Nog in de metro onderweg naar krijgen we beide al positief bericht: we zijn negatief getest en kunnen dus naar de Schouwburg!

De instructies van de Schouwburg zijn duidelijk: als je binnen loopt draag je je mondkapje. Als je zit mag ‘ie af. Je mag bij het binnenlopen drinken pakken, maar pas op je zitplaats drinken. En: na afloop direct het pand weer uit, niet blijven hangen.

Het was heerlijk om de Schouwburg weer eens binnen te lopen. handen desinfecteren, QR-code scannen van mijn test, en dan de zaal in. We zaten op rij 1 waar vlák voor het begin nog even een stoelendans moest plaatsvinden. Want, tussen Oliver & mij en de heren naast ons bleek slechts één stoel leeg. En tussen alle huishoudens moesten minstens twee stoelen vrij zijn. En, om en om leef er ook een rij leeg.

Maar goed, toen dat eenmaal achter de rug was, begon het spektakel van Scapino. Na een inleiding op film begon de dans van de circa twintig dansers en circusartiesten. Het was wel even wennen om zo lang stil te zitten e te kijken naar een show die écht live voor je wordt opgevoerd, maar het was de moeite waard!

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *