Burgers & Buitenlui: van Zalmplaat naar Rhoon

De laatste vrije dag in een reeks van vier. Na mijn wandeling met Ernesto en het dagje Brussel werd ook dit weer een heerlijke dag, want we gingen met de Burgers & Buitenlui op pad! Burgers en Buitenlui is de straight friendly wandelgroep die Serge en ik een jaar of vijf gelden zijn begonnen. Zoals elke keer verzamelden we al vroeg (zondag 10 uur blijft vroeg!) op het station. Gezien de weersverwachtingen had ik een korte broek aan gedaan, en eigenlijk was dat ’s morgens nog nét iets te fris!

We namen de metro naar station Zalmplaat, en liepen daar met de Komoot-app in de hand in een kilometer of 14 naar metrostation Rhoon toe. Wow, wát een prachtige wandeling was het! Langs de Oude Maas, via de Spijkenisserbrug en vervolgens over vlonderpaden door de Hoogvlietse Grienden verder naar de heuse Chill Hill. Het hoogtepunt van Hoogvliet.

Het werd een onverwacht mooie wandeling die veel groener en afwisselender was dan ik ooit van Hoogvliet had kunnen bedenken:

In Rhoon eindigden we bij het kasteel waar we ter verfrissing wat witte biertjes hebben genuttigd voordat we de metro weer terug namen naar vertrouwd Rotterdam. Het was een heerlijke dag voor de groep. Het waren vier heerlijke dagen voor mij. Ik kan er weer even tegaan!

Deze wandeling is echt een aanrader. Ik ga weer een volgende bedenken voor Burgers en Buitenlui op 8 mei 2022. Wil je dan ook meelopen? Laat het me weten!

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *