Affordable Art Fair in Brussel

Vorig jaar was ik er net te laat mee om de Affordable Art Fair in Amsterdam te bezoeken. Dat zou me dit jaar niet weer gebeuren, dus we hadden ruim op tijd tickets gekocht. Dit keer keer de Brusselse versie. Dus, al vroeg zaten Oliver en ik met Nanda en Mateusz in de auto. Op weg naar Brussel!

De binnenkomst was heel aardig. De gang stond vol met rook waardoor hij goed matchte met de wolkenkunst die er hing. En om eerlijk te zijn was dat ook direct het hoogtepunt van de hele beurs. Licht teleurgesteld stelden we namelijk vast dat de beurs saai was. Niet uitdagend. Niet sexy. Niets buiten de gebaande paden. Eigenlijk een soort te dure giftshop. Gelukkig voelden we dat all drie. Dus na anderhalf uur stonden we weer buiten.

Gelukkig was dat buiten in Brussel waardoor we er nog een heerlijke stedentrip van konden maken! De zon scheen, de dag was nog jong en de stad lag aan onze voeten!

We liepen de stad in en vonden en typisch Belgisch restaurant. Lekker gegeten, eindelijk weer eens een steak tartare! Omdat Oliver en ik al meer dan tien jaar niet in Brussel waren geweest, en Mateusz helemaal nooit, nam Nanda als gids ons op sleeptouw. Via Jeanette Pies naar Manneke Pies en via de mooie Grote Markt naar de gaywijk waar we op het terras wat dronken. Uiteindelijk hebben we (aan mijn voeten te voelen) het hele centrum gezien!

Nanda regelde onderweg nog een tafel op een terras in de zon en Oliver vond een Libanees restaurant op onze weg naar de parkeergarage. We aten bij Beiruti, en dat was eerlijk gezegd niet mijn favoriete restaurant ooit. De hummus smaakte gek, er werd geen alcohol geschonken en eigenlijk was het zo groot dat het meer een fabriek dan een resto leek.

Maar goed, het lag op weg naar de parking, waar we al snel weer in de auto stapten en binnen anderhalf uur waren we in Rotterdam. Dit was de derde van mijn vier vrije dagen, en het voelt bijna als vakantie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *