Burgers & Buitenlui #46: Van Nesselande naar Capelle

Vandaag hebben we met de Burgers & Buitenlui weer een heerlijke wandeling gelopen. Hoewel de zondag om 10 uur best fris was, gingen we toch met zijn twaalven naar het eindpunt van de metro in Nesselanden. Daar hebben we even gewacht op laatkomers, maar al snel gingen we op pad. Via de eilandjes vol ganzen onder de elektriciteitskabel baanden we ons een weg naar de A20.

Daar onder door kwamen we al snel aan in Nieuwerkerk waar we langs het water en onder het spoor door ineens in Capelle bevonden, en hier vonden we café L’Esperance voor pauze met koffie en tosti’s. Een plek vol rokende mannen die om 12 uur al bier drinkend voetbal zaten te kijken. Hoewel het een beetje een culturele botsing was, hebben we ons er goed vermaakt en lekker koffie & thee gedronken!

Vanaf hier liepen we via mooie natuur een zonnige route weer naar de bewoonde wereld, waar we in Capelle in de metro naar Rotterdam stapten. We hebben nog wat gedronken bij FERRY en met een select gezelschap er gegeten.

Het was mijn eerste Burgers & Buitenluiwandeling van het jaar en ik ben superblij dat ik weer van de partij kon zijn. Op 27 maart gaan we wéér op pad, dit keer van Zalmplaat naar Rhoon!

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *