Streetart op Zuid

Het is al even geleden dat Powwow op Zuid bezig was, maar op de en of andere manier had ik week van 2021 nog niet gezien. Afgelopen zaterdag was een prachtige dag ervoor. Gelukkig dachten Mateusz en Oliver er ook zo over, dus al snel zaten we in de trein naar Zuid.

Al vanaf het perron van Rotterdam Zuid zie je het eerste werk. Meteen uit het station zie je al het tweede werk. Deze twee samen zijn misschien ook meteen de meest interessante van de tour. Maar, we lopen braaf verder, de hele Oranjeboomstraat uit naar het Hefpark. Altijd leuk, kijken naar de brug van dichtbij, eromheen lopen en via het water naar Unilever. Prachtige uitzichten!

Via de Maas liepen we verder, helemaal naar het punt waar je die gekke bollen en de watertoren hebt. Vanaf daar via de Oranjeboomstraat terug, zizaggend naar mijn favoriete werk: de raketlancering van Jan Is De Man.

Nou, inmiddels hadden we wel trek! Ggelukkig was Bram Ladage Gourmet in de buurt. Hier hebben we schandalig lekkere patat zitten eten. In de zon, uit de wind, nét goed te doen. We hadden zelfs weer genoeg energie om over de Erasmusbrug terug naar de stad te lopen.

Een korte omweg door het havenmuseum en een kort bezoek aan het nieuwe kantoor van Olivers werk later liepen we weer naar huis. Een flinke wandeling, pijn in mijn voeten en m’n knie, maar wat was het heerlijk om er op een zonnige dag weer op uit te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *