Streetartwandeling in de Afrikaanderwijk

Sinds zowel in 2019 als in 2020 in de Afrikaanderwijk het Pow! Wow! Festival plaats vond, is die wijk het walhalla voor liefhebbers van streetart. Dus, op deze frisse zaterdagmiddag gingen Nanda, Oliver en ik op pad naar Zuid om daar deze kunstroute te wandelen.

Een van de eerste coole werken die je tegenkomt, is er een van Jan is de Man. Hij heeft de liftschacht van een flat aan de Hilledwarsstraat met zijn spuitbussen omgetoverd in een heuse raketlanceerinstallatie! Ga er zelf kijken, en vergeet vooral ook niet het bedieningskastje en de astromeeuw te vinden!

Maar, halverwege kom je ook nog twee andere tegen die ik erg mooi vind. Pinokkio vind je hier en Audrey van Dourone vind je in de Retiefstraat. In dit bericht heb ik mijn drie favoriete werken aangewezen, maar er zijn er veel meer. Bijna 30!
Al met al is deze wandeling werkelijk aan te bevelen, dus doe je wandelschoenen aan en ga naar de Afrikaanderwijk! Voor de volledige route verwijs ik je naar de app van Rewriters.

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *