Jarig in Athene!

De verlanglijst voor m’n verjaardag was heel simpel: een diner in een restaurant met minstens twee Michelinsterren, in een land waar ik nog niet eerder was geweest. Nou, en dat had Oliver echt heel prima geregeld, zeg! Hij had als verrassing voor mij een weekje Athene geregeld, met als hoogtepunt een diner bij Spondi.

Elke morgen startten we vanuit ons lichte appartement met zicht op de Acropolis. Elke dagen zagen we nieuwe dingen, want Athene is natuurlijk vól met bezienswaardigheden. En op de tweede dag werd het helemaal bijzonder: toen werden we tijdens onze wandeling ineens overvallen door Serge en Mateusz! Terwijl wij van niets wisten, bleken zij ook in Athene te zijn, om mee te toosten op mijn verjaardag. Wat een lieverds!

Wat hoogtepunten van dit tripje: allereerst het vliegen met Transavia. Dat was sowieso al prima, maar het eten was ook zo lekker, want dat hadden we besteld bij Thuisbezorgd. Zij bezorgen dat bij het toestel, en de crew serveert het gedurende de vlucht aan je. Prima geregeld!
Dan ook het appartement: mooi, licht, goede bedden, groot balkon en een wonderbaarlijk mooi uitzicht op het Parthenon op de Acropolis. Oliver had het gehuurd via MisterBNB en dat ging helemaal goed. Een aanrader!

Verder was Athene heel leuk. We hebben heul veel kilometers gelopen, heel veel oude stenen gezien & bewonderd en als hoogtepunt ook een hoop gegeten en gedronken, en dat laatste zelfs een aantal keer in de zon op het terras! Heerlijk, zeker nu het in Nederland al zo lang koud en grijs is.

Als de lente niet gauw aanbreekt, zie ik het zo maar gebeuren dat Oliver en ik snel wéér op pad gaan. Tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *