Glashard in Schiedam

Glashard is de naam van de tentoonstelling die Stedelijk Museum Schiedam nu heeft in de voormalige Schiedamse glasfabriek. Oliver en ik bezochten de tentoonstelling, en waren onder de indruk!

Allereerst door de locatie. Ik ben een liefhebber van oude industriële meuk, en dit was daar een prima voorbeeld van. Oude schakelkasten, oude silo’s, oude fabriekshallen: van alles was er meer dan voldoende aanwezig. Gelukkig was het een mooie middag met indrukwekkend licht, mooie wolkenpartijen én flinke plassen van de regen waarin alles prachtig weerspiegelde.

Het museum zegt zelf over deze tentoonstelling: “Ruim twintig jaar geleden trokken ze er ‘s nachts met een spuitbus op uit om werk achter te laten op muren, deuren en andere plekken, meestal aan de rafelranden van de stad. Inmiddels werken ze als beeldend kunstenaar. Op ons verzoek stelde ontwerpersduo Opperclaes een tentoonstelling samen met werk van deze kunstenaars. Ongeveer dertig makers uit binnen- en buitenland exposeren in verschillende loodsen en maken hun werk veelal ter plekke.”, en dat was precies wat het was.

Het was een interessante tentoonstelling. Vooral ook omdat ik houd van die ouwe industriële installaties én van streetart. De diverse oude hallen zijn gevuld met werken van uiteenlopende artiesten van over de hele wereld en laten zien hoe mooi streetart kan zijn. Ook de hal waar nadruk lag op typografie was erg mooi. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot ergens in januari en zéér de moeite waard!

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *