Nasir al Molkmoskee

Voordat Oliver en ik in 2016 aan onze reis door Iran begonnen, wisten c.q. hoopten we al dat dit een van de hoogtepunten zou worden. De rond 1780 gebouwde Nasir al Molkmoskee in Shiraz staat bekend om zijn gekleurde glas, en dan met name het feest van licht dat de zonneschijn erdoorheen veroorzaakt.

Gelukkig hadden we vooraf gelezen dat je in september erg vroeg in de moskee moest zijn voor het beste licht. Dus we hadden de wekker vroeg gezet en liepen vanuit ons hotel naar de moskee. Voorbereid op veel toeristen waren we verbaasd dat er slechts twee Iraanse jonge mannen zaten die heel vriendelijk waren en ons aanboden mee te eten van hun ontbijt. Vriendelijk sloegen we dit af, want we hadden geen tijd: we moesten meteen naar binnen zodra de moskee zou openen. En dat deden we ook.

We waren het eerste half uur de enige twee bezoekers. En, we waren het eerste half uur sprakeloos en overdonderd: wow wat mooi is het hier! We hebben hier nog een paar uur doorgebracht want het complex is veel groter dan deze ruimte. Maar, ik weet niet of ik ooit nog iets vergelijkbaars zal zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *