Overleeft Couchsurfing COVID-19?

Ik ben een enorm fan van Couchsurfing. In het kort gezegd is Couchsurfing een (online) wereldwijde community van gastvrije mensen aan wie je kunt vragen of je een paar nachtjes op hun bank mag slapen. Een toffe manier van reizen die je in staat stelt niet alleen een land te zien, maar ook een land te leren kennen omdat je ineens gewoon thuis zit bij een local. Een local die je zelf hebt uitgezocht en die dus helemaal bij je past.

Op deze manier hebben Oliver en ik niet alleen meer dan honderd gasten gehad van alle continenten van de wereld, we hebben ook talloze toffe ervaringen in de hele wereld. Van een tour langs de salina’s in Peru, stiekem borrelen bij Couchsurfers thuis in Iran tot ontmoetingen in Cuba en Spanje. Deze gemeenschap van nieuwsgierige gastvrije mensen is me erg dierbaar.

Maar nu wordt de website en het bedrijf achter Couchsurfing bedreigd in zijn voortbestaan door Corona. Persoonlijk denk ik dat de commerciële weg die CS al was ingeslagen, de verkeerde doelen die ze hadden en de manier waarop de de community probeerden te beteugelen hier een grotere oorzaak van zijn. Maar Corona geeft misschien wel de laatste klap.

Zoals ik al zei zijn alle surfers me erg dierbaar. Op welke website ze zitten doet er eigenlijk niet eens toe. Gelukkig is er een alternatief zoals BeWelcome.org. Dus ik weet het nu niet zo goed: is het wel zo erg om afscheid te nemen van die commerciële Amerikanen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *