A Revue

Gelukkig blijft Astrid aan ons denken als er weer een voorstelling in Theater Rotterdam komt die nét anders is dan de andere. En dat was A Revue ook echt.

Zaterdag keken we naar een voorstelling van de jonge regisseur Benjamin Abel Meirhaeghe. De website van het theater omschrijft de voorstelling als volgt:

In A Revue organiseren toekomstige bewoners van de aarde een revue avond. Ze spelen muziek en dansen en beroepen zich daarbij zowel op recent als eeuwenoud materiaal. Volgens Meirhaeghe leven we in een tijdperk waarin alles mogelijk is. Zijn verlangen: de rijkdom tonen van al datgene wat met elkaar in verbinding kan gaan. Hoe klinkt de oude muziek van de toekomst? Wordt ze gespeeld door mensen, robots, misschien zelfs door aliens? Hoe zullen zij de flarden en scherven van het verleden interpreteren? En zijn opera en ballet tegen dan vage herinneringen, of een laatste strohalm in de zoektocht naar verloren emoties?

Wat wij zagen was een magische mix van bijzondere dans, een operazangeres op een trilplaat, twee naakte jongens die muziek maakten met elkaars lichaam, een fantastische lichtshow met het decorophangsysteem van de schouwburg en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *