Art Rotterdam en FOK!

Wow net als ooit in het verleden hadden we weer een weekend volop leuks. De lossere coronamaatregelen zorgen ervoor dat we zowel heerlijk uit eten konden gaan als weer eens iets kunstigs bekijken in de Van Nellefabriek.

Maar het feest begon dus op zaterdagvond op de Willem Buytewechstraat.  Daar had Volkert al een hele tijd een wijnbar. Fok. Sinds een week of wat is dat omgetoverd in een restaurant. En met de Spaanse chef die hij heeft aangetrokken, wordt je er erg verwend. Ik vond het al leuk dat er een wijnfles met mijn naam op onze tafel stond als reservering, maar d hele avond bleek leuk. We startten met Duitse bubbels en namen vervolgens Fok Alles: alles wat er op het menu staat mét wijn arrangement.

En wow, mijn eerste keer sinds negen maanden weer echt uit eten was een enorme verwennerij. De bediening was vriendelijk en attent, het eten was verrukkelijk en de wijnen pasten mooi bij wat we aten. Omdat het goed is voor de spijsvertering zijn we terug naar huis gelopen, en al met al was dit een prachtige zaterdagavond!

Op zondag mochten we tussen 14h30 en 15h00 naar binnen bij de Van Nellefabriek voor Art Rotterdam. Wat me als eerste opviel, was dat er héél veel mensen waren en dat de anderhalve meter niet nageleefd kon worden. Gelukkig waren Oliver en ik al gevaccineerd. We hebben echt heel veel stands van galeries gezien, maar heel bijzonder werd het bijna nergens. nergens iets uitdagends, bloots, vernieuwend, eigenlijk wat saai. Twee uitzonderingen:

Inti Hernandez
Op de stand van Gallery Ron Mandos stond werk van de Cubaan Hernandez. Een beetje moeilijk te beschrijven, het waren een soort maquettes van ronde openluchttheatertjes. Ergens erin was een spiegel verwerkt die je nauwelijks zag. Heel kunstig gemaakt, want je moest best lang zoeken om te kijken uit welke hoek je de spiegel kon zien. Super vernuftig en super precies uitgevoerd. De volgende keer in Amsterdam hoop ik die galerie weer te bezoeken.

Chae Eun Rhee
De andere indrukwekkende kunstenaar was de Zuid Koreaanse Chae Eun Rhee. Zij exposeerde hier haar drieluik Twister I, II en III. Een bizar gaaf werk met twister spelende mensen, kinderen met strandballen, en tegelijkertijd een hoop geweld en vaagheden.

Al met al hebben we hoop hoop gemiddeld werk gezien, maar gelukkig ook enkele uitschieters. Verder was het fijn dat dit weer kon (hoewel erg druk en weinig anderhalvemeters). Voor volgend jaar: niet vergeten (ook) naar Object Rotterdam te gaan!

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *