Schiedamse stadscocon

In de Schiedamse Sint Janskerk ligt sinds kort een enorme groene cocon. Gemaakt door de (van WIDM bekende) kunstenaar Florentijn Hofman. Voor mij is Hofman verder bekend van de Bospoldervos , en het feit dat hij zijn vier kinderen Das, Dit, Zij en Mini heeft genoemd.

Omdat het leuk leek een bezoek aan de cocon te combineren met een bezoek aan Johan en Natanja hadden we al snel kaarten gereserveerd en zo kwam het dat Oliver en ik op de laatste dag van de lente naar Schiedam fietsten. We liepen naar de kerk, werden binnengelaten via een sluis die de luchtdruk in de cocon op peil moest houden en ineens waren we in een groene wereld.

Eigenlijk was het veel leuker dan ik verwacht had. Zo’n groene wereld doet heel rare dingen met hoe je andere kleuren ziet.
Na 20 minuten was de tijd op en moesten we er weer uit. Natanja en Johan namen ons mee op een rondje door pittoresk Schiedam en daarna hebben we bij hun thuis nog wat gegeten en geborreld.

Gelukkig bleef het weer prima, en zo fietsten we weer terug naar Blijdorp. De zomer mag gaan beginnen. Met minder coronabeperkingen heb ik daar reuzeveel zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *