Weekend met Mark

Onze vriend Mark uit Amsterdam komt heel af en toe een weekend bij ons Couchsurfen, en het weekend van 23 oktober was het weer feest. Om 18 uur ging de bel en daar was Mark: met een hoop bagage en een mooie banaan van neonlicht voor bij ons aan de muur. Wat een verrijking van ons huis. De vrijdagavond was heel gezellig, we bestelden hamburgers van de Ferry en we keken Holland Drag Race. Ondanks de onbegrijpelijk jurering hebben we er van genoten.

Zaterdag was ik als eerste uit bed en heb brood gehaald bij het Vlaamsch Broodhuis. Na met zijn drieën rustig te hebben ontbeten, zijn we naar het station gehaald. Daar heeft Mark een OV-fiets gehuurd en zo zijn we naar de Crooswijkse begraafplaats gefietst. Ik ben dol op begraafplaatsen, en Mark houdt van creepy dingen. Deze wandeling mocht dus niet ontbreken. In de herfst is de begraafplaats op zijn mooist, en ondanks het tegenvallende weer werd het een prachtige wandeling.

Op de terugweg hebben we een cappuccino en ander lekkers gehaald bij het Afhaalloket op het Noordplein en ondanks de herfstige dag hebben we toch nog even lekker langs de Rotte kunnen zitten om ervan te genieten. ’s Avonds hebben we echt heel lekker gegeten. We hadden een pakket Heroïne @home gehaald, waarmee Oliver een fantastisch driegangenmenu op tafel toverde. Elke gang was een pareltje, elke gang was heerlijk, en we hadden werkelijk het gevoel naar een restaurant geweest te zijn. Een aanrader!

Zondag zou volgens de voorspellingen qua weer een slechte dag worden, maar dat viel reuze mee. De meeste regen viel rondom Rotterdam in plaat van erop. Ik ben snel even naar de kapper geweest, en ’s middags zijn we met zijn drieën naar de Kunsthal gegaan. We hadden daar afgesproken met Bianca, wie we al een hele tijd niet hadden gezien. Dus dat was leuk, maar ook de tapijtententoonstelling is reuze indrukwekkend en een aanrader.

Hopelijk komt er over niet al te lange tijd weer zo’n leuk Markweekend en kunnen we dan weer wat meer doen qua buiten eten of drinken.

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *