Zorgvlied

Wat hebben Annie M.G. Schmidt, Ramses Schaffy, Anthonie Kamerling en Peter L.M. Giele gemeen? Ze liggen allemaal begraven op de mooie Amstelveense begraafplaats Zorgvlied. Afgelopen zaterdag gingen Oliver en ik, mee op pad genomen door Frank en Mark, op de fiets naar dit juweeltje.

Ik heb sowieso altijd al een warme belangstelling voor begraafplaatsen, maar deze is helemaal interessant vanwege de vele bekende Nederlanders die er liggen. Sommigen in een simpel graf, sommigen in een groots en pompeus graf. En juist die combinatie is op Zorgvlied zo mooi. De begraafplaats werd op 1 november 1870 in gebruik genomen door de gemeente Nieuwer-Amstel (nu Amstelveen) en is nog altijd eigendom van Amstelveen, maar door de gemeentelijke herindeling van 1896 ligt Zorgvlied intussen binnen de grenzen van de gemeente Amsterdam.

Het is echt een aanrader om er eens te gaan kijken. Op een mooie zonnige dag en juist een trieste herfstdag: een bezoek aan een begraafplaats is altijd de moeite waard! Maar, onderzoek dan eerst even via de website van de begraafplaats wat je allemaal wilt zien, het is er namelijk best groot!

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *