bunq

Oliver en ik bankieren al een paar jaar bij bunq. Ja, bunq zonder hoofdletter. Ook zonder een hoop gedoe die je vaak bij traditionele banken tegenkomt, hun werkwijze is echt verfrissend, en ik raad het iedereen aan.

Een paar van de voordelen die ik heel fijn vind bij bunq zijn deze:

  1. De app. Je regelt alles in de app, die ook nog eens heel fijn werkt. Geen formulieren of onduidelijke website: één app is alles wat je gebruikt.
  2. 25 IBANs. Als je bunq gaat gebruiken, kun je binnen jouw account 25 verschillende rekeningen aanmaken en gebruiken. Dit kun je alleen doen, of een gezamenlijke rekening maken met een andere bunqer. Zo hebben wij een rekening voor auto-onderhoud, een voor boodschappen, een voor vakantie, en nog een paar. Best duidelijk om te zien waar je geld heen gaat, maar ook handig om te sparen voor bepaalde doelen.
  3. Flexibele passen. Hoewel ik eigenlijk alles contactloos met mijn telefoon betaal, heb je ook nog de beschikking over een paar fysieke passen. In je app bepaal je van die pas aan welke rekening hij gekoppeld is, de limiet en ook de pincode.
  4. De Travelcard. Bunq heeft een speciale bankpas die de Travelcard heet. Die kun je zowel fysiek als in de app hebben. Deze mooie shiny card is een mastercard, en wordt dus bijna overal geaccepteerd. Hij lijkt op een creditcard, maar daar is één verschil: je betaalt niet op krediet want het geld gaat direct van je rekening af. En, door een slimme samenwerking met ZeroFX betaal je geen koersopslag in het buitenland, wat je best geld kan opleveren!
  5. Shiny regenboogpas. Hieraan heb je eigenlijk niets, maar goh: wat zijn de passen mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *