Foire aux Vins 2021

Aan het begin van de herfst vind je in Frankrijk steevast de Foires aux Vins. Enorme uitverkoop van wijn bij de grote supermarkten. De wijnboeren oogsten hun druiven en moeten dus ruimte maken in de kelders, dus daarom is er uitverkoop. Je kunt websites raadplegen over welke supermarkt welke wijn goed in de aanbieding heeft, en er zijn zelfs speciale magazines over.

Onze vakantie in Frankrijk was qua planning nét twee weken te vroeg, maar geen nood: we zijn zaterdag gewoon ‘even’ op en neer naar Frankrijk geweest. Speciaal voor de Foire aux Vins. Naar de hypermarché van Auchan in Ronq, nog geen 10 kilometer over de grens. En, hoewel deze Foire ons minder beviel dan andere jaren (nauwelijks Bourgogne, weinig goed wit) hebben we toch lekker ingeslagen.

Rond een uur of 14h was de auto vol en reden we, 146 flessen wijn rijker, weer terug naar Rotterdam. Het was best een hoop, 5 uur rijden op één dag, maar toch ook leuk en de moeite waard. A l’année prochaine, Auchan!

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *