Maria de Moya

Ik denk dat het al een jaar of drie geleden is dat Oliver en ik eens aten bij Joelia. Joelia is een restaurant op de Coolsingel, de chef-kok is Mario de Ridder en ze hebben één Michelinster. We aten er tijdens restaurantweek, en ik herinner me nog wel dat we niet heel erg onder de indruk waren. De details zijn me wat ontschoten. Maar, wat me niet is ontschoten, is Maria. De wijn.

Een jaar later liep ik eens binnen bij de vrienden van Barrels to Bottles, en ik herkende meteen de fles: de zus van Maria stond er. Met de mooie goudachtige etiketten en de naam er duidelijk op in witte letters op een zwart vlak. Kon niet missen. Ik vroeg of ze ook aan Maria konden komen en binnen een paar weken hadden we Maria in huis. Heerlijke wijn!

Maria de Moya wordt gemaakt door de Belgische familie De Moya die wijngaarden in Spanje heeft gekocht. Maria wordt gemaakt van 90% Bobal (een typisch Spaanse druif) en 10% Merlot. De wijn ligt 12 maanden op Frans eiken voordat hij in de fles gaat. En dan, is het echt een aanrader!!

Hoewel ons bezoek aan Joelia misschien niet heel gedenkwaardig was, hebben we er in Maria in ieder geval een goede vriendin aan over gehouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *