Pridewalk 2021

Al jarenlang denk ik op de Canal Parade in Amsterdam dat het nét niet is was ik zoek. Te veel feestende hetero’s die hun plek opeisen. Te veel politieke partijen die je de rest van het jaar niet hoort. Te veel bedrijven die de rest van het jaar stil zijn. En dan nog de meevarende KNVB, UEFA, politie, IND etc etc.

Ik had me dus voorgenomen een keer mee te doen aan de Pride Walk. Die is activistischer, niet-commercieel, meer wat ik zoek bij een Pride. Meer wat ik eerder ook zag bij de Pride in Parijs, of de Madrileense Pride. Die van 2020 werd wegens covid geannuleerd. En ik was al bang dat die van 2021 ook niet door zou gaan, maar dat had ik mis: het was één van de weinige onderdelen van de Pride die wél doorging!

Het was heus wel wennen, om tussen zó veel mensen te zijn, die zó dichtbij je komen. Maar, ik ben volledig gevaccineerd en voelde me daardoor redelijk veilig. Daarnaast was het zó fijn om tussen zoveel gelijkgestemden te zijn dat ik deze mooie Amsterdamse middag voor geen goud had willen missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *