Rotterdam Verlicht

Ik heb me op Zuid al een paar keer staan te vergapen aan de lichtshow op de hoge gebouwen langs de Strevelsweg, En ook in het centrum is het niet te missen dat er een lichtstraal vanaf de toren van de Laurenskerk over de stad ‘waakt’. Maar: er is méér! Dit jaar hebben we voor het eerst het ‘festival’ Rotterdam Verlicht. De gemeente Rotterdam heeft Mothership gevraagd om een evenement te ontwikkelen waarmee de stad ook in de winter ‘the place to be’ wordt.

Ik heb ze nog lang niet allemaal gezien, maar dat staat wel op de planning. Dus ik heb er een speciale kaart op Google Maps voor gemaakt. Oh, Hoek van Holland staat er (nog) niet op: die vind ik te ver tijdens deze lockdown. Maar verder is het misschien een mooie lockdownbezigheid, zo lang je maar alleen of hooguit met zijn tweeën gaat.

Heemraadsplein: het plein is heel sfeervol groen verlicht, met gouden bomen erop.

Noordplein: het plein wordt verlicht is vele gekleurde bolletjes om zo de vele verschillende gebruikersgropen van het plein te benadrukken.

Pakhuis Santos: dit gebouw op Katendrecht wordt gebruikt om ‘lichtschilderijen’ op te projecteren.

Prins Alexanderplein: dit lelijke blauwe plein benadrukt hoe laag de Alexanderpolder is, nu extra goed te zien door het geprojecteerde water

Verzamelgebouw Zuidplein: hier vanaf schijnen lichtbundels alsof het zonnestralen zijn.

Strevelsweg: twee hoge gebouwen lijken met bewegende lichtstralen te communiceren,

POST Rotterdam: van achter de ramen van dit gebouw schijnt ineens weer licht: soms zelfs mooi in nostalgisch PTT-rood.

Laurenskerk: vanaf de Laurenskerk schijnt een ronddraaiend licht, alsof het een vuurtoren is die over de stad waakt.

Alexandrium, parkeergarage: hier lijkt ineens een enorme vlam te verschijnen.

Alexandrium, trappen: vanaf de trappen die ooit naar de V&D liepen, lijkt ineens water te stromen. Als je goed luistert, kun je het zelfs horen.

Alle bovenstaande staan ook hier op de lijst die ik op Google Maps heb gemaakt. Enjoy – en stuur me een paar mooie foto’s als je er geweest bent!

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *