Eindelijk weer Kunsthal

Omdat de coronamaatregelen het sinds gisteren weer toestaan, is de Kunsthal weer open! Voor het eerst in acht maanden gingen Oliver en ik er vandaag dus heen. En wow, wat was het heerlijk om daar weer te zijn!

We begonnen bij Youthquake, een tentoonstelling met voornamelijk (oude en nieuwe) mode en foto’s. Over het feit dat iedereen jeugdig wil zijn, blijven, en er jeugdig uit wil zien. Een mooie video-installatie liet dames uit de Verenigde Staten praten over hun eigen schoonheid, vanuit hen zelf bezien. Een serie foto’s over Iris Apfel was mijn hoogtepunt hiervan.

De volgende tentoonstelling die me aansprak was We Are Animals. DIverse hedendaagse artietsen hadden hier werk staan, en ik was er erg van onder de indruk. Het varken van Paul McCarthy, de olifant die aan de muur hing, de vlinders. Maar ook de gekleurde beren en de opgezette gewonde poes. Een bonte verzameling, maar serieus erg prachtig!

Goh. Er lijkt een einde aan de pandemie te komen. Vandaag was onze eerste stap terug naar normaal. Hopelijk komt daar nooit een einde aan!

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *