Somewhere over the Rainbow

Zoals elke zomer, komt Lantaren Venster ook in 2020 met hun LGBTQ+ filmzomerfestival Somewhere over the Rainbow. Vanwege de situatie van 2020 is het iets minder lang en uitbundig, maar ik vind de films die ze gekozen hebben best aardig (klik op de titel voor link naar website van LV):

The Accompanist
Romantisch drama over liefde tussen een piano begeleider en een balletdanser, beide met bagage

Fin de Siglo
Twee jongens die wat flirten, een ontmoeting blijft uit. Tot ze elkaar weer tegenkomen en ontdekken dat ze elkaar al kennen.

Luft
Duits drama over de liefde tussen de stadse Manja en de getraumatiseerde Louk. Een filmisch gedicht over vrijheid, liefde en puurheid.

Été 85
De nieuwste film van de Franse veelfilmer François Ozon over een zomerliefde aan de Nomadische kust in de jaren ’80. Een heerlijke zomerse film in jarentachtigstijl met een geweldige soundtrack.

Lola vers la Mer
Wanneer Loal -een 18-jarige transgender vrouw- eindelijk geopereerd kan worden, sterft haar moeder, die haar financieel zou ondersteunen. Om haar laatste wens de respecteren, reizen Lola en haar vader samen naar de Belgische kust.

Moffie
De nieuwe film van de Zuid-Afrikaanse regisseur Olivier Hermanus (Skoonheid) over een 16-jarige cadet die terecht komt in de snoeiharde macho-omgeving van het leger met homofobie, racisme en xenofobie.

Last Ferry
Spannend misdaaddrama over een jonge advocaat, een ontvoering en een moord.

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *